Geen producten (0)

Prijstest: Inktcartridges MediaMarkt

Prijstest: Inktcartridges MediaMarkt

De vorige prijsvergelijking dateert alweer van ruim tweeënhalf jaar geleden. Destijds hebben we de inktcartridges van het merk 'Ink&Print' onder de loep genomen; de huismerk inktcartridges van de Action.  Het gaf een goed beeld over hoe een artikel die op het eerste gezicht goedkoop lijkt te zijn, helemaal niet zo goedkoop is. Er wordt namelijk niet verteld dat er slechts half lege cartridges worden verkocht. Zo ben je per saldo nog duurder uit ook. Het is een artikel/blog die nog altijd veel wordt gelezen op onze site; ruim 50 keer per maand.

Tijd voor een nieuwe prijsvergelijking dus. Nu zijn er werkelijk tientallen huismerken die we kunnen beoordelen en vergelijkingen, maar de keuze gaat naar de meest opvallende productvermelding. Zodoende komen we uit bij het eigen merk van de MediaMarkt, beter bekent als ISY. Onder dat label distribueert de rode mediaketen een breed scala aan consumentengoederen: van computermuizen tot powerbanks. Maar zo ook inktcartridges; te herkennen aan de groen-blauwe of rood-blauwe verpakking.

Welke printer wordt gebruikt voor de prijstest?

Om tot een gedegen test te komen, kiezen we altijd een inkjetprinter uit het middensegment voor consumenten. Omdat bij de vorige prijstest we kozen voor een Epson printer, nemen we dit keer een Canon printer. Een zeer gangbaar model is de Canon Pixma MG5750; laten we zeggen 'de printer van Jan Modaal'. Deze printer maakt gebruik van vijf cartridges: zwart, fotozwart, cyaan, magenta en geel. Respectievelijk de cartridge serie Canon PGI-570 en CLI-571.

 

Op de productpagina en de productafbeelding valt al direct op dat er wordt gemeld dat het om 'remanufactured' cartridges gaat. Dat zijn originele cartridges die worden hervult en dus een tweede leven tegemoet gaan. Maar op de tweede productafbeelding zijn nieuwe inktcartridges te zien. Sterker nog, in de verpakking zitten ook nieuw gefabriceerde inktcartridges. Waar de term '3X meer prints' op gebaseerd is of naar wijst is ons volstrekt onduidelijk. De hoeveelheid inkt in de cartridges van de Mediamarkt is:

  • Zwart: 26ml
  • Fotozwart: 12ml
  • Cyaan: 12ml
  • Magenta: 12ml
  • Geel: 12ml

 

Dan nu de prijstest zelf. Onze huismerk variant voor de Canon PGI-570/CLI-571 bevat nét iets meer inkt: zwart 28ml, fotozwart 15ml, cyaan 15ml, magenta 15ml en ook geel bevat15ml inkt. Verder zijn de verzendkosten van belang: bij MediaMarkt zijn de verzendkosten €2,99, bij ons zijn deze gratis.

Aanbieder Prijs Multipack Totaal (mL) inkt Prijs per mL inkt Prijs verschil
multipack
Prijs verschil per mL inkt
InktDeal.com €16,95 84mL €0,20 -57.6% -62%
MediaMarkt €39,98 74mL €0,54 +136% +170%

 

Onze conclusie

Helaas wordt er in de productvermelding of op de verpakking niet gecommuniceerd over de hoeveelheid gemaakte afdrukken volgens ISO-test normen. Dat kunnen we dus niet vergelijken. Het daadwerkelijke rendement hang natuurlijk altijd af van de soort afdrukken die je maakt. Wel is het lastig dat je niet losse kleuren cartridges kunt bestellen; in de praktijk raakt er altijd één kleur als eerste op en zeker nooit vier tegelijkertijd. Dan dien je bij de MediaMarkt opnieuw een multipack inktcartridges te bestellen (met verzendkosten).

Om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken, plaatsen we cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.